Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - محسن حاجي بابا، نایب رییس دوم کمیسیون  بازار پول و سرمايه اتاق بازرگانی ایران به پول نیوز گفت: تغییر وزیر یا رییس نه بانک مرکزی نه هیچ نهاد و ارگان دیگری به تنهایی حل کننده بحران‌ها و مشکلات موجود در بدنه آن نیست.
تا مادامی که روش‌های قبلی بانک مرکزی درمورد کنترل بازار ارز اصلاح نشود همین آش و همین کاسه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر هم چند روز دیگر قیمت دلار در بازار به نحوی کاهش یابد، لزوما به رییس تازه ارتباطی ندارد.

او ادامه می‌دهد: کشور بلاتکلیف و سردرگم است. چهار پنج نفر صبح به صبح بلند می‌شوند، به هم زنگ می‌زنند و با یک تلفن برای دلار نرخ تعیین می‌کنند. مگر غیر از این است که در حال حاضر در بازار ارزی وجود ندارد؟ به گفته این فعال اقتصادی وقتی  در بازار دوم ( ثانویه)‌ ارز کسی به علت عدم ثبات،‌ارزی عرضه نکرده، چه کسانی پشت پرده برای دلار قیمت گذاری می‌کنند؟

حاجی بابا می افزاید: تصمیم تک نرخی کردن دلار، تصمیم عجولانه و کارشناسی نشده اردیبهشت ماه دولت ریشه اصلی این نا به سامانی هاست. هزار بار بر این تصمیم اصلاحیه زدند و صادر کننده و وارد کننده را بلاتکلیف نگه داشتند. اگر 4 هزار و 200 تومان کردن یک شبه ارز درست بود،‌پس این اصلاحیه‌ها و بهم ریختگی‌ها از چیست؟

نایب رییس دوم کمیسیون بازار پول و سرمايه اتاق بازرگانی ایران گفت: تک نرخی کردن دلار در اقتصاد ایران معنا ندارد. اقتصادی که سهام ندارد. سازمان ندارد. برنامه ندارد، نمی تواند ارز تک نرخی داشته باشد. از طرفی در چنین فضایی، تعیین یک شبه نرخ برای دلار دولتی و تعیین محدودیت برای بازار آزاد ارز، رانت زا و فساد زاست. رانت و فسادی که هیچ کس هم نمی‌تواند جلوی قدرت آن بایستاد.

او با اشاره به اینکه نمی‌توان بازار ارز را پیش بینی کرد، تاکید می‌کند: بازار ارز ایران را هیچ کس نمی‌تواند پیش بینی کند. من فکر می‌کنم احتمال کاهش قیمت دلار در روزهای آینده وجود دارد اما واقعیت این است که من تحلیلگرم و صرفا نظر خودم را می‌گویم و قدرت پیش بینی ندارم.

او درباره راهکارهای اصلاح بازار ارز گفت: دلار 4200 تومانی باید حذف شود حتی برای کالاهای اساسی. چگونه امکان نظارت بر اینهمه ارز دولتی بگیر وجود دارد؟ گمرک،‌بانک مرکزی و ... اینهمه مدت چه کار توانستند با رانت خواران کنند؟ همچنین ساز و کار انتقال و خرید و فروش ارز صادرکنندگان از طریق صرافی‌ها اصلاح شود. راه سوم هم این است که به جای تخصیص ارز دولتی به کالای اساسی،‌ برای بهبود وضعیت دهک های پایین جامعه، بر اساس مصرف آدم‌ها به آن ها یارانه یا سبد کالا دهند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اتاق بازرگانی پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۳۸۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟

امتداد - نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.

تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد. کاهش دمای بازار ارز

دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟